Lisa

 

Lisa werd vroeger veel gepest. Woorden als dik varkentje zijn niet helpend. Ze snapte het niet, misschien wou ze ook wel slank zijn, maar waarom moest dat van anderen? “Ze zeiden dat ik me anders moest opstellen, dat ik rechtop moest lopen en zelfverzekerd moest zijn.” Dat had vast wel geholpen, maar daarmee ligt de schuld niet bij diegene gepest wordt. Het is simpel weg de schuld van diegene die pest, die moet gewoon stoppen.

Het is al lang klaar, ze heeft het achter haar gelaten. Ze is niet de slankste. Ze heeft het echt wel geprobeerd, maar door een operatie als kind heeft ze nog vaak last van slijmbeursontstekingen en pijn. Veel sporten is uit den boze. Ze heeft het geaccepteerd. Het is prima zo, het is zoals het is.

Lisa zegt over de fotoshoot: “Voor mij was het project de laatste drempel om mezelf te accepteren en om te laten zien dat een vrouw met rondingen ook mooi is. Een schoonheidsideaal doorbreken. Met het meedoen aan het project was ik in het begin vooral zenuwachtig. Ondanks mijn kletsgedrag is openstellen echt lastig. Door de zenuwen was ik in het begin wat krampachtig maar bij Arie voelde ik me snel op m’n gemak. Had er totaal geen moeite mee me letterlijk ‘bloot te stellen’ puur om de manier waarom hij er mee omgaat.”

Facebook Reacties