Informatie

‘Natural’ is een project van AriebruinsmA.

De projecten die ik doe gaan veelal over vooroordelen. Ik heb niet de intentie om deze weg te nemen, maar door de verhalen van mensen een beeld te geven kan ik helpen om inzicht te geven. Inzicht voor de lezers/kijkers en erkenning voor de deelnemers aan de projecten. (Baardmannen, Overlevers, PuurPuber)

Natural startte niet als een project. Het begon als een ‘dagje mooie foto’s maken op basis van een moodboard’. Mooie foto’s die mij op een hoger kwaliteitsniveau brengen zijn belangrijk voor mijn ontwikkeling als professioneel fotograaf. Het is natuurlijk ook erg leuk om zo nu en dan los van een opdracht te fotograferen. De reacties op de foto’s die uit deze sessies volgden waren positief en soms dient een project zich gewoon aan. Een project is voor mij persoonlijk echter pas een project als ik er ook een boodschap in kwijt kan.

De media en reclame schetsen ons een beeld van perfectie, van fotomodellen en ‘mooie’ mensen. Tijdschriften over beauty en lifestyle geven voortdurend de boodschap af dat het nog niet goed genoeg is. Als je niet aan dat beeld voldoet ben je blijkbaar niet mooi genoeg. Aan de andere kant zit echte schoonheid van binnen. Hoe maak je die zichtbaar. Hoe vertrouwd ben je met jezelf en in hoeverre mag je dat laten zien? Wat is de betekenis van schoonheid en vrouwelijkheid?

Door deze serie laat ik zien dat iedereen er mag zijn. Dat iedereen een mooie kant heeft. Door de deelneemsters te vragen wat schoonheid voor hun betekent, zichzelf te tonen en iets meer te laten zien dan wat normaal wordt verwacht, wordt hier uiting aan gegeven. Door niet de nadruk op visagie en kleding te vestigen wordt dit beeld versterkt.

Is jouw interesse gewekt, bekijk dan de foto’s en de verhalen van de deelneemsters. Mocht je zelf mee willen doen lees dan eerst de pagina Meedoen. Als je meer wilt weten over dit project of in contact wilt komen met Arie, kijk dan op zijn eigen website www.ariebruinsma.nl.