Zus

 

Zus heeft van jongs af aan al een dilemma met haar buik. “Mijn moeder noemde het een kleuterbuikje en dat is heel lang zo gebleven. Later word je wat gemakkelijk, een kilootje meer of minder maakt dan ook niet meer uit en voor je het weet zijn het een paar kilo’s extra.” Drie zwangerschappen en drie keizersnedes maken het er niet beter op. Toen Zus vorig jaar zakelijke portretten liet maken was ze niet blij met de resultaten. “Niet dat het aan de fotograaf lag, maar ik vond mijzelf niet mooi.”

Zus besloot iets aan haar lichaam te gaan doen. Ze ging trainen en viel met behulp van een personal trainer 15 kilo af. Haar lichaam veranderde en Zus besloot om haar buik te laten corrigeren door middel van een buikwandcorrectie. “Ik besloot het mijzelf cadeau te geven.” De operatie verloopt succesvol, maar de pijn na de ingreep is niet mals. “Het was alsof er een bulldozer over mij heen was gereden.” Ze is nu trots op haar buik, iets wat ze nog nooit was geweest. Meedoen aan dit project is een bevestiging voor Zus dat ze op de goede weg is.

Na de fotoshoot kreeg ik van Zus de volgende reactie: “Project-natural van Arie sprak mij gelijk aan omdat het gaat om de schoonheid van de gewone vrouw en haar acceptatie van haar schoonheid. Voor mij geldt ook dat mijn eigen schoonheid vaak een worsteling in mijn hoofd is. Eerder heb ik al portretfoto’s door Arie laten maken maar toen was ik echt niet tevreden met mijn lijf. Na een paar “lifestyle” veranderingen en keihard trainen ben ik nu wel meer blij met mijn lichaam en vond het een mooi idee om dit met dit project vast te laten leggen. Het foto’s maken ging heel natuurlijk. Geen gêne, Arie is een vakman! En op het eindresultaat ben ik super trots!”

Facebook Reacties