Fenna

 

Fenna is ruim dertig kilo afgevallen. “Vroeger zwom ik veel, ik was toen niet heel slank, maar door het sporten bleef ik redelijk op gewicht.” Het zwemmen stopte rond haar zestiende en langzamerhand kwamen de kilo’s er bij. Na meerder pogingen om zelf af te vallen is Fenna samen met haar ouders onder begeleiding overgestapt op een gezondere levensstijl. Dat hielp en Fenna verloor dertig kilo. “Ik ben een jaar stabiel geweest qua gewicht alleen toen ik ging samenwonen ging het toch weer een beetje de verkeerde kant op, er kwamen weer een aantal kilo’s aan. De knop ging weer om en ben nu beter in shape dan nadat ik de dertig kilo was afgevallen!

Fenna is fotografe en werkt daarnaast in een sportschool. Ze doet daar vooral baliewerk, maar mag ook een aantal uren fitnessinstructie geven en zou dat graag uitbouwen. Tevreden met haar lichaam is ze nog niet, het ‘overgewicht’ heeft zijn sporen achtergelaten. “Ik zeur wel eens over mijn lijf, maar dan zeggen anderen dat ik er best mag zijn en trots mag zijn. Ik vind dat nog altijd moeilijk om te geloven. Deze fotoshoot is een stap in acceptatie. Soms kijk ik in de spiegel en dan zie ik nog steeds dat meisje met dertig kilo meer.”

Fenna zelf zegt het als volgt: “Na lang twijfelen eindelijk de stap gezet om mij aan te melden voor dit prachtige project. Met flink wat zenuwen in mijn lijf kwam ik aan bij de fotostudio, maar eerst rustig een kopje thee gedronken en gingen de zenuwen een beetje weg.

Met nog wel lichtelijke zenuwen en onzekerheid begonnen we aan de fotoshoot. Anders sta ik altijd achter de camera en nu eens ervoor 😉  Tussen de foto’s maken door, bekeken we de foto’s en vond ik het best confronterend om jezelf zo te zien; daar had ik het wel even moeilijk mee. Uiteindelijk zijn het prachtige foto’s geworden! Ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik dit heb gedaan en wat ik allemaal heb bereikt in mijn leven! Iedereen is mooi op zijn of haar manier!

 

Facebook Reacties