Brigitta

 

Twee weken geleden kreeg Brigitta te horen dat ze borstkanker heeft. Een donderslag bij heldere hemel. Ze was naar de huisarts geweest omdat ‘iets’ niet goed voelde in haar borst. Ze kon direct in het ziekenhuis terecht en daar werd al snel duidelijk dat er geen twijfel was over de diagnose. Nu staat ze voor een operatie die op het moment van schrijven overmorgen plaats zal vinden.

Brigitta had altijd al interesse in fotografie en had vroeger de wens om een eigen studio te hebben en wellicht meer te doen met fotografie. Haar onzekerheid en misschien wel een gebrek aan zelfvertrouwen hielden haar tegen. “En dan verwatert het en komt het er niet meer van.” Ze volgde dit project met interesse, maar zelf meedoen was niet aan de orde. Tot het bericht kwam dat ze borstkanker had. “Ik had vrijwel meteen zoiets van: Ik ga hier sterker uit komen. Dit is het moment om mijn onzekerheid aan de kant te zetten en het leven aan te gaan.” Ze meldde zich aan voor een fotosessie, met het verzoek of het wel binnenkort kon, want ze zou geopereerd worden.

Brigitta gaat een onzekere tijd tegemoet. Wat er na de operatie volgt is nu nog onduidelijk. “Tegenwoordig is het gelukkig maatwerk en wordt per persoon bekeken wat de beste optie is.” Ik ben vol vertrouwen en ga met opgeheven hoofd de strijd aan.

 

Facebook Reacties