Berber

 

Berber gaf zich op in een ‘opwelling’ voor dit project. De twijfel sloeg toe en even dacht ze dat ze een smoes moest verzinnen om onder de fotoshoot uit te komen. “Het leek me fantastisch om mee te doen en ik vind de foto’s en de serie schitterend, maar ik sta nooit, maar dan ook nooit, mooi op de foto.” Gelukkig bleef de smoes uit en durfde ze het toch aan om voor de camera te verschijnen. Cameravrees komt vaak voor en soms heeft dat met je zelfbeeld te maken. Vaak vind je dat je er niet mooi op staat en vinden anderen juist van wel. Jij ziet die kleine dingen waar je niet tevreden mee bent, die een ander niet eens opvallen. De eerste die het allemaal niets uitmaakt moet ik nog tegenkomen. Hoe groter de vrees, des te lastiger is het vaak wel om een goed resultaat te behalen waar zowel de fotograaf als het ‘model’ tevreden over zijn.

Berber is de 50 inmiddels gepasseerd. “Ik pas goed op mezelf en verzorg mijn lichaam en huid goed. Ik ben ook best blij met mijn lichaam, ik heb nog een taille. Alleen mijn huid veroudert nu wel sneller. Ik heb littekens overgehouden aan ontstekingen tijdens de zwangerschap en die gaan niet meer weg. Soms denk ik wel eens na over fillers om de ergste rimpels wat te verzachten. Ik vind dat toch jammer. Aan de andere kant wil ik me daar helemaal niet druk om maken, maar dat is simpeler gezegd dan gedaan.”

Met naakt heeft Berber geen problemen, daar zit niet de schroom om voor de camera te komen. “Het is wel spannend, maar ik ga ook regelmatig naar de sauna, dat maakt mij niets uit. Wat dat betreft is de jeugd van tegenwoordig een stuk preutser dan vroeger.” Buitenstaanders denken wellicht dat ze zakelijk en zelfverzekerd is. “Dat brengt mijn werk wel met zich mee en het is ook een kant van mij. Maar aan de andere kant ben ik van binnen ook vaak maar klein.” De zelfverzekerde houding en het feit dat Berber ‘gemakkelijk’ praat, is dan soms een manier om haar onzekerheid te verbergen.” Of ze het nu leuk vindt om op de foto te komen? Dat denk ik niet, maar het heeft vast een klein beetje geholpen.

Berber: “Ik kreeg veel leuke reacties op je project en mijn foto’s en ik ben erg blij dat ik het toch heb gedurfd. Hoewel ik nooit ontspannen voor het oog van de camera ben, heb je echt de juiste momenten weten te vast te leggen. Heel knap. Vooral waar ik recht in de lens kijk!! Nogmaals dank je wel en ik ben trots om aan jouw project te hebben mogen meewerken.

Facebook Reacties