Nathalie

 

Drie keer kreeg Nathalie te kampen met een depressie. “De laatste keer duurde bijna een jaar en ik dacht dat ik er nooit mee uit zou komen. Pas toen ik me realiseerde dat ik er ook toe deed, mijzelf op de eerste plaats moet zetten en accepteren dat ik ben wie ik ben en dat ik hieruit kan komen.” Het is nu een deel van haar leven geworden. “Iets waar ik mee moet leven. Bij een slechte dag moet ik niet meteen gaan denken dat ik weer terug zal vallen. Dat gaat ook zeker niet meer gebeuren.”

Een depressie is iets wat je overkomt. Achteraf kun je vaak wel zeggen wat de oorzaak was, maar als je er midden in zit is dat allemaal niet zo helder. Bij Nathalie was één van de redenen dat ze anderen op de eerste plaats zette en zich ook de mening van anderen erg aantrok. “Ik ging me aanpassen aan anderen, doen zoals ik dacht dat ze mij goed zouden vinden. Pas later leerde ik dat ik mijzelf moest zijn, dat ik uit moest vinden wat ik zelf belangrijk vind en niet wat een ander daar van vindt.”

Het ligt achter haar. Ze is inmiddels gescheiden en woont nu samen met haar kinderen. Ze heeft werk en bouwt haar leven weer op. Met de kinderen en de relatie met haar ex-man gaat het goed. “Gelukkig wel, dat is toch een stuk rust.” Nathalie doet aan dit project mee omdat ze een stap wil zetten in acceptatie. Acceptatie van zichzelf als persoon en haar lichaam. “Ik ben niet de slankste, maar ik geloof dat als je je goed voelt, dat je dat ook uitstraalt. Dat hoop ik terug te zien in de foto’s.” Het was spannend, zeker in het begin. Nathalie heeft ADD en weet van zichzelf dat ze redelijk druk kan zijn. De zenuwen werd ze snel de baas en het resultaat mag er zijn.

Zelf zegt Nathalie er het volgende over: “Zo zeg wat stapte ik nerveus de studio binnen. Gelukkig heeft Arie daar ervaring mee en stelt hij je snel onder het genot van een kop koffie of thee op je gemak. Ondertussen stelt hij diverse vragen, bijvoorbeeld over je motivatie om aan dit project mee te doe. Hij leert zo je verhaal kennen en wat je wel of niet op de foto’s wilt laten zien. Ik doe mee omdat ik vind dat echte schoonheid van binnen zit en dit graag wilde laten zien. Als je jezelf van binnen goed voelt en jezelf accepteert zoals je bent kun dat vervolgens ook uitstralen. Hiermee bedoel ik dus ook dat je niet perse aan het opgelegde modebeeld hoeft te voldoen! Hiermee heb ik weer een stapje genomen in het proces om mijn onzekerheden te overwinnen na een moeilijke en vervelende periode van depressies, een scheiding, etc.

Facebook Reacties