Liane

 

Liane heeft haar hele leven een strijd gevoerd met haar lichaam. Op haar zwaarst woog ze 125 kilo en dat was een moeilijke periode in haar leven. Ze besloot 2,5 jaar geleden het roer om te gooien en haar levensstijl aan te passen. Ze is anders gaan eten en meer bewegen. Door die beslissing is ze inmiddels 40 kilo kwijtgeraakt. Een hele metamorfose, maar waar de verandering aan de buitenkant zichtbaar is blijft de onzekerheid aan de binnenkant hangen.

Haar leven lang heeft ze moeten horen dat ze dik was, dat ze beter op haarzelf moest passen, dat het niet goed genoeg was. Als theaterdame is dat extra lastig omdat je een rol moet vervullen en niet alleen wordt gekeken naar je prestaties of je binnenkant. Zelfs nu krijgt ze nog regelmatig te horen dat ze een ‘XL-blouse’ aanmoet omdat ze forser is dan de medespeelster.

Liane stuurde een lang bericht voor ze meedeed. Over haar strijd en haar onzekerheid. Over de omgeving en de media die je zo beïnvloeden dat je zelf gaat geloven dat je niet goed genoeg bent. Soms kom je iemand tegen die daar lak aan heeft en lekker zichzelf is, maar voor veel anderen is het een continu strijd. Ze stond voor het eerst voor de camera en haar openheid en zelfvertrouwen hebben mij verrast. Natuurlijk is een theaterdame gewend om iets te doen met aanwijzingen, maar ik ben vooral trots op de krachtige vrouw die voor de camera stond.

Over de fotosessie zegt Liane:

“In de studio kreeg ik een lekker bakje koffie aangeboden en zijn we om de tafel gaan zitten om een gesprek te voeren. Dat is heel slim, want zo werd er meteen een gemoedelijke sfeer gecreëerd door Arie. Tijdens het gesprek leer je elkaar beter kennen, zodat er een vertrouwde band ontstaat tussen fotograaf en model. En het belangrijkste is natuurlijk dat er werd besproken wat mijn wensen zijn, wat ik wel wil en wat ik absoluut niet wil.

Tijdens de foto sessie begeleidt hij jou ook heel erg goed, hij geeft aanwijzingen en probeert verschillende posities uit met jou. Ook heeft hij mij tijdens de sessie gevraagd of alles nog in orde was met mij en dat was het zeker. Nadat er een aantal foto’s waren gemaakt gingen we gezamenlijk de foto’s bekijken. Zo konden we beide zien in welke richting we opgingen qua sfeer e.d. En op dat moment geeft hij jou de ruimte om aan te geven wat je liever niet ziet op de foto’s en wat juist wel. Want nu heb je voorbeelden en dan weet hij hoe hij verder kan gaan tijdens het tweede gedeelte. Dat gaf mij ook een energie boost, omdat je weet dat het wel goed komt met de foto’s.

Na de plezierige fotosessie was het tijd om mijn kleding weer aan te trekken en om gezamenlijk de gemaakte foto’s te bekijken. En dan is het tijd om vijf foto’s te kiezen waar je beide trots op kunt zijn, en dat was heel  goed gelukt al zeg ik het zelf. Ik ben zeer trots op de foto’s die gemaakt zijn. Het was een hele fijne ervaring en ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. We hebben heerlijk gelachen en er was geen moment van schaamte. Dus al met al heb ik een hele fijne, plezierige, serieuze, gezellige en gemoedelijke foto sessie gehad.”

Facebook Reacties