Anneke

 

“Jarenlang was ik niet zulke goede vrienden met mezelf en met mijn lijf. Als mensen me vroegen wat ik mooi vond aan mezelf, haalde ik mijn schouders op. En dat, terwijl ik, als ik naar anderen kijk, hun uiterlijk eigenlijk helemaal niet (zo) belangrijk vind. Ik zie, maar ik verbind er niet snel een oordeel aan. Wat me opvalt in iemand is wat diegene uitstraalt, hoe iemand is en ik kan het heel bijzonder vinden als iemand een uiterlijke opvallendheid heeft, die meestal juist sterk afwijkt van datgene wat door de maatschappij als mooi is betiteld. Wat is mooi? Mooi is een enorm subjectief begrip, zo verschillend voor een ieder. Het is een onmogelijke opgave om door iedereen mooi gevonden te worden. Nu, jaren later en 46, lukt het me wel om te zien dat ik best ok ben.”

“De reden om mee te doen met Natural was dat ik het tijd vond om mezelf nog meer in mijn kracht te zetten. Tijd om die soms allesbepalende onzekerheid nog meer overboord te gooien. Soms maak je stapjes in je persoonlijke ontwikkeling. Met het meedoen aan dit project, maakte ik een sprong!”

“Arie heb ik leren kennen als een integer en mooi mens, die ook nog eens prachtige foto’s weet te maken waarop hij de “mooie” kanten van iemand perfect weet te benadrukken!”

 

Facebook Reacties